donderdag 4 december 2008

Winkelstraten steeds meer eenheidsworst


NIJMEGEN – Het aantal verschillende soorten winkels in Nederland neemt af en winkelcentra in Nederland worden steeds eenvormiger.


Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Tussen 2004 en 2008 zijn in buurten met de grootste verscheidenheid aan winkels 73 soorten winkels opgeheven. Daar zijn slechts 60 nieuwe soorten winkels voor in de plaats gekomen.


Vertrokken zijn vooral winkels in huishoudelijke artikelen, handwerkwinkels, winkels in witgoed, winkels gespecialiseerd in overige bouwmaterialen en caravandealers. OpmarsIn de periode 2004-2008 zijn er in de top 15 winkelbuurten vooral winkels met een algemeen assortiment, kantoor en schoolbenodigdheden, en boekwinkels bij. Ook zijn er steeds meer reparatiebedrijven voor uurwerken en elektrische huishoudelijke artikelen geopend.


Verscheidenheid NijmegenHet centrum van Nijmegen heeft de grootste verscheidenheid aan winkels in Nederland. Volgens het CBS telt het centrum van Nijmegen 66 verschillende soorten winkels in uiteenlopende branches. Hiermee is het centrum van Haarlem, dat sinds 1996 op de eerste plaats stond, voorbij gestreefd.

Geen opmerkingen: