donderdag 4 december 2008

Winkelhuren pieken ondanks recessie


DOETINCHEM – De winkelhuren blijven ondanks de economische neergang ongekend hoog. Op Fifth Avenue in New York moet maar liefst 12.612 euro per vierkante meter worden neergeteld. In 94 procent van de 236 onderzochte straten is de winkelhuur op z’n minst stabiel.


Dat blijkt uit het onderzoek Main Streets Across The World, zo meldt Retail News. Dit is het jaarlijkse onderzoek van de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield naar de tophuurprijzen van winkels in 48 landen. Fifth Avenue is hiermee opnieuw de duurste straat ter wereld. De prijzen stegen hier zelfs met 23 procent ten opzichte van 2007.Hong Kong, Parijs, Milaan en Dublin completeren de top vijf van duurste winkelstraten.


Dublin stijgt met twee plaatsen het meest in de toptien van de ranglijst. De huren stijgen ook op de Nederlandse markt, zegt Baldwin Poolman, managing partner van Cushman & Wakefield. ‘Deze sterke huurgroei is aan het afkoelen door het veranderende marktsentiment, hoewel in het afgelopen jaar nog wel sprake was van huurgroei.
Status aparte
De vraag naar toplocaties in de grotere steden blijft op peil, voornamelijk door internationale moderetailers.


Ook op de Kalverstaat is sprake van een minder sterke huurgroei dan in voorgaande jaren. De tophuur voor een vierkante meter winkelvloer bedraagt hier 2.400 euro per jaar. De Kalverstraat blijft met deze huurprijs echter een status aparte houden in het Nederlandse winkellandschap.’


Geen opmerkingen: